Malév

2009.05.16. 12:01

Malév. Ez az első kulcsszó, amire asszociálnom kell. Elég vicces, hogy ezentúl ez az oldal is guglizódik az utazók számára, és megtisztelő a cégnek, hogy így nyit a blog. Igazából pénzt kéne kérni érte. A Malév mint olyan, mozaikszó, azon belül is szóösszevonás, és az ilyeneket mindig megpróbálom megfejteni, ebbe (is) beletört a bicskám. A V betűbe. Magyar Légiutaztatási Vállalat? Magyar Légi Vasutak? Majdan Lézuhanva Vergődöl? A ’80-as évek retró reklámjai között a „szállunk rendelkezésére” dallama emlékezetes, meg ahogy a pedofil bácsi fülesben tutujgatja a kisgyereket a pilótafülkében. Ferihegyen ki lehet menni a tetőre, nézni a felszálló gépeket és a rajzó targoncákat, egyéb járműveket. Pénzért, csomag nélkül, fémkereső kapun át. Mi jut még eszembe? Fapados forradalom? Na meg hogy Isti tegnap Londonba repült? Céltudatosan készült az eseményre, ingóságait, mint gitár, fényképezőgép, eladta, könyveit elajándékozta. Azóta van Homéroszom, A vadon képekben-em, Drakon sárkányos társasjátékom, a csajomnak meg egy újabb fajta angyalkártyája. Meg egy egyterás winchestert teletömködött zenékkel és filmekkel. Ska, Süsü meg mifene. Benne van a pakliban, hogy holnap már hazajön, de az is, hogy soha többé. Egy fontos ember már eltűnt Norvégiában. Amúgy lectori salutem. Üdvözlet az olvasónak, hogy a klassszikus műveltségben hozzám hasonlóan járatlanok is értsék. Akinek tetszett a Vikingvér és Disznófarm blog, annak ez is fog. Akinek nem, az így járt. IJ. Az asszociációs játékon túl mindjárt felrakom az Istivel közös mesénk elkészült részét. Kicsit réteg, kicsit beteg, de bájos. Remélem, ez a disznófülű folytatja/befejezi végre. Majd ha magához tért a repülés és megérkezés utáni orgiából és elfáradt városnézésileg. Amúgy következő kulcsszavunk a sarokülőgarnitúra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kafi.blog.hu/api/trackback/id/tr131124777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atekboy 2009.05.23. 11:14:01

Sok pénzt azért még ne kérjetek, a gugliba beütve a malév szót 530 találatig nem jön a kafi. Igazából még akkor se, csak lejárt a track, aminek az idejét a keresésre szántam :)

szirtifecske 2009.05.23. 12:21:37

@atekboy: Ennek viszont örülök, nem volna jó, ha minden random paraszt itt bámészkodna. Megelékszek a jó fejekkel.

barazdabillegeto 2009.05.23. 12:31:59

Na latom ebbol az oldalbol sem gazdagszunk meg.
süti beállítások módosítása