Hazugság

2009.06.26. 23:22

Nem szoktam hazudni. Elvileg elég intelligens lennék pedig hozzá, de semmi kedvem, ezért meglátszik/meglátszana rajtam. Kis dolgokban füllentek néha, hogy egyszerű legyen mindenki élete, vagy az illető jobban érezze magát. Ez már diplomácia? Politika? Szeretném hinni, hogy a hazugság visszaüt. Paranoiát biztosan okozhat. Szokás mondani, a hazugnak jó emlékezőtehetsége kell legyen. Szerintem hazugsággal még mélyebbre temetjük magunkat. Felelősséget kell vállalnunk tetteinkért. Persze bíróságon, ha nincs ellened bizonyíték és tagadsz, hazugsággal, tagadással megúszhatod. Így működik a rendszer. Ami nagyon jópofa, amíg rólad van szó. De ha ellened vét valaki, ugyanilyen könnyen megúszhatja. Nesze neked legitim társadalom. Minden világok legeslegjobbika. A hazug embert elvileg könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát. Hát nem tudom. És ha utol is érted, mit kezdesz vele? Elmondod, hogy ejnye-bejnye? Jó eséllyel a pofádba vihog, de még meg is haraphat. Szívesen írnék az igazmondás előnyeiről is, de pillanatnyilag gy sem jut eszembe. Maximum nem kell szemenköpnöd magad reggel a tükörben. Jó az valakinek, ha római jellem? És az, ha opportunista gazember? "Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, hazudni, csalni csúnya dolog", énekelte a nemzet csótánya. Ez sincs feltétlenül így, de egy erkölcsi gát lebontását nyilván követheti másiké is. Ez ugyanolyan marhaság, mint ha valaki marihuánát szív, az rászokhat a heroinra. Vagy az már az emberöléssel egyenértékű, és odáig mégse? Következő kulcsszavunk a South Park.

A bejegyzés trackback címe:

https://kafi.blog.hu/api/trackback/id/tr41211071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szirtifecske 2009.06.26. 23:32:55

Lapzárta után érkezett: Michael Jackson kilehelte a lelkét. Még nem tudom, mit érezzek, de szócikket nem írok belőle, az biztos. Na legyen elég ennyi kultúrtörténeti csemege mára. Jó éjszakát, gyerekek.

Atekboy 2009.06.27. 17:33:42

"Szokás mondani, a hazugnak jó emlékezőtehetsége kell legyen."
Így van, a jó hazugság következetességet, ergo jó memóriát igényel. Független attól, hogy ettől még mélyebbre ássa magát az ember.
A füllentés, vagy kegyes hazugság pedig diplomácia. Nem minden eseteben kell tudnia a másiknak az igazat. Főleg, ha az igazság súlya-közlése általa okozott hányados értéke törtszám.

barazdabillegeto 2009.06.27. 19:03:37

"Főleg, ha az igazság súlya-közlése általa okozott hányados értéke törtszám."
:D
Ez beteg. Piros pont.
süti beállítások módosítása