Vakondturas

2009.05.22. 16:28

Gyerekek! En szerintem meg nem lattam vakondot. Vagy Vakondokot? (Szirti majd segits ki.) Van egy halvany emlekem, hogy mintha egy doglottet lattam volna, de ebben sem vagyok biztos, lehet azt is meg Pasareten hozta haza az egyik macska. Amugy gyerekkoromban szivesen rugdostam szet a vakondturasokat. Egy Agasegyhaza nevu telepulesen (Kecskemettol kb. 30 km) toltottem kolokkorom jelentos reszet, a $%^"£%"£$ nevelo(?)apam tanyajan. Innen van a tanyaszeretetem. Tegnap Petyaval dumalgattunk Angliarol, mint jelenseg, hogy nincsenek hegyek, stb., es ez mennyire para. Tenyleg az nekunk, de amugy ott az alfoldon, en imadtam a pusztat. Szeretem a vegtelenseg erzeset. Baszki! Ez most esik le. Az alfoldi pesti. Hat persze, hogy nem talalom a helyem. Mintha az anyam muszlim lenne, az apam meg zsido. Aztan unokatesomek sirankozasa, hogy a vakondok szetbasszak a kertet, aminek folyomanyakent, egy kerti partin kaptak egy novenyt, ami valami olyan kemiai anyagot termel, amitol a vakondok inkabb menekulnek. Es termeszetesen Kretek (ha tudnam hogy irjak), azaz a kisvakond. Na ez asszem hianyzik a Borokatol kapott mesebirodalombol. Sebaj. Ha jol emlekszem tok idegesito hangja van, amit persze gyerekkent imadtam.

And this is for you birdy: SEMMI

A bejegyzés trackback címe:

https://kafi.blog.hu/api/trackback/id/tr331137688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szirtifecske 2009.05.23. 11:05:40

Nézzük, mit ír a 2006-os Etimológiai szótár (Tinta Kiadó). Vakondok (1395 körül): származékszó, a vak szóból keletkezett kicsinyítő képzőkkel; a vakond (1676) téves elvonás eredménye, a többes szám jelének érzett –k szóvégleválasztásával keletkezett. A 2009-es Akadémiai Helyesírási Szótárban mindkét alakot megtaláltam.
Én egyszer láttam vakondo(ko)t, az is döglött volt. Sajnos az elénk kerülő erdei kisállatok többségével (pele, stb.) ez a helyzet (kivéve a margitszigeti mókusokat, egyet épp ma reggel figyelhettem meg). A kis dög gyönyörű volt, majdnem zsebrevágtam. Tudom, ez milyen nekrofil cuccnak hat, de tényleg. Egy pilisi napsugártócsában hevert felborulva, kis hófehér orra és ásómancsai voltak, a teste hengeres, szimmetrikus, és a legszebb, bársonyosan csillogó, fekete prém borította.
Ha már a nekrofíliánál tartunk, jót röhögtem ma a pigfarm.freeblog.hu-n. „A partrol hazavittunk egy doglott, egeszben maradt rakot, hogy majd faszasan fog kinezni az ablak elott, ha mar kirohadtak belole a felesleges belsoszervek.”

barazdabillegeto 2009.05.23. 12:27:33

fu, kicsit para volt hozzaerni, de mar szarad. A polip meg majd egy meteres volt, azt hevereszett e parton. Ehh.
süti beállítások módosítása